Gratis oriëntatiereis naar China met Traderouteasia.nl

25 november 2011
Deel dit bericht via:

 

Ondernemers en organisaties die overwegen om te importeren uit Azië maken tot 1 maart 2012 kans op een gratis oriëntatiereis naar China voor 2 personen. Daarvoor moeten ze www.traderouteasia.nl bezoeken, kort een  kennismodule volgen en hun gegevens achterlaten. De gezamenlijke website van de overheid en het bedrijfsleven is bedoeld om Nederlandse ondernemers te helpen op succesvolle wijze veilige non-food consumentenproducten te importeren uit Azië.

De informatie op de site is bedoeld als rode loper naar landen in Azië, met name China. Op de site zijn onder meer 3 gratis kennismodules opgenomen, om kennis te toetsen op het gebied van wet- en regelgeving, cultuur en zakendoen. Daarnaast biedt de site adressen, nieuws en een checklist om succesvol veilige non-foodproducten te importeren.

Handelsoriëntatiereis met KLM 
Samen met het bedrijfsleven en de KLM wordt onder de deelnemers aan de promotieactie een handelsoriëntatiereis voor 2 personen naar China verloot, inclusief hotel. Deze reis zal plaatsvinden tijdens een van de belangrijkste exportbeurzen in China, en ter plekke deels worden begeleid door Nederlandse ondernemers en ambtenaren. “Een bijzondere kans voor importeurs die zich in China willen oriënteren. Door deel te nemen aan deze actie en een bezoek aan Traderouteasia is de oriëntatie eigenlijk al begonnen”, aldus Marijn Colijn, namens Traderouteasia.nl over de actie. Deelnemen aan deze promotieactie kan tot 1 maart 2012 door 1 van de 3 kennismodules te doorlopen op www.traderouteasia.nl.

Deelnemen tot 1 maart 2012
De actie sluit goed aan bij de doelstelling van de site. "Tienduizenden kleine tot grote organisaties importeren producten uit bijvoorbeeld China, Thailand of India. Elk jaar komen daar duizenden ondernemingen bij die hun geluk in het Verre Oosten proberen. Maar hoe deze kansen te realiseren en te voldoen aan de regels, is voor vele vooral kleinere ondernemingen nog een vraag”, stelt Colijn. Het komt dan ook regelmatig voor dat importeurs zich onvoldoende voorbereiden en er bij de Nederlandse grens achterkomen dat het product niet aan de veiligheidseisen voldoet. Traderouteasia heeft als doel Nederlandse importeurs bewust te maken van veiligheidsrisico’s bij de import van non-food consumentenproducten uit Azië.